Изберете държава: Europe Deutschland Francais Francais Francais

“Добрата предпазна екипировка е изключитено важна за всички мотоциклетисти”

“Добрата предпазна екипировка е изключитено важна за всички мотоциклетисти” 181012_10151462139439450_705276626_n

Мотоциклетист от Уелингтън, който удря и обезглавява овца, карайки с близо 100км/ч, вярва, че е можело да бъде в същото положение, ако не е носел добра предпазна екипировка.

В събота край Матертон Джеймс Хайлстоун се разбива със своя мощен мотор, като прелита 100 метра преди да падне зад мантинелата.

Г-н Хайлстоун,  32-годишен софтуерен инженер, при излизането си от болницата в Мастертон казва: “Щастлив съм че мога да ходя и да говоря.”

Той казва, че “все още го боли и е леко възпален”, но все пак  е имал леки наранявания -изкълчен палец, ожулена  глезенна кост и натъртени вътрешности.

Неговите кожени дрехи са скъсани, използваната му само ден каска RX-7 GP е разбита , както и гръдният му протектор, след като пада по лице на пътя и се плъзва по него.

Той е убеден, че неговата екипировка  го е  спасила, въпреки,  че не можеда си спомни какво всъщност се е случило между времето, когато е паднал  и когато  по-късно се  е събудил в болницата.

По това време той е карал в конвой с една малка група от други мотоциклетисти от Уелингтън, един от които е медицинска сестра.

Инцидентът е станал на Stronvar Rоud, участък на изток от Masterton,  наричан от местните „Лудата миля”.

Това е дълъг прав участък от пътя, които отдавна се използва от състезатели.

Хейлстоун казва, че неговата  Yamaha 1000cc е отписана и няма намерение да  взима нов мотор веднага. “Ще отнеме няколко месеца, тъй като искам да се възстановя напълно. Мотоциклетизъм е страст, но ще го отложи за по-късно тази година.”

Фермерът  Гай  Уилямс заяви, че катастрофата е оставила зловещи следи по пътя. “От това, което ми казаха – главата на животното е била отнесена заедно с рамото.”

“Той трябва да се е движил с адска скорост, за  да отнесе главата на такова разстояние – трябва да е щастлив, че е жив.”

Сержант Рик Йоблин, разкавза, че полицията не може да потвърди скоростта на Хейлстоун тъй  като “овцата не може да ни каже, а ездача има сътресение”. Поради факта, че не са успели да намерят главата на животното, а заедно с нея и всички ушни маркери, все още не могат да определят чия собственост е животното.

Г-н Уилямс казва, че все още не коже да се определи дали овцата е дошла от  неговата ферма.

Хейлстоун, Нова Зеландия

© 2020arai logo small Arai Helmet (Европа) B.V. | Всички права запазени | Правна и юридическа информация | Контакт | Вносители | B2B портал | Медии | Последвайте ни на:   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe FacebookRSS feed

Ограничените гаранционни и сервизни услуги на Arai се предлагат на клиенти, закупили каски само от нашите оторизирани търговци. Каска Arai, която Ви е предложена от неоторизиран дилър (особено през Интернет), може да е фалшива, повредена или открадната. В тези случаи, Arai не носи отговорност за вашата покупка.