Изберете държава: Europe Deutschland Francais Francais Francais

ИЗКУСТВОТО ДА КАРАШ БЕЗОПАСНО МОТОЦИКЛЕТ

120242-IMG_4206

В началото на лятото състезателната писта “Серес” в Гърция стана за пореден път домакин на California Superbike School.

И както всички очакваха, MV AGUSTA и ARAI записаха поредното си участие в програмата на California Superbike School.

„Ние сме привърженици на безопасното каране и това е първото нещо, за което си говорим с нашите клиенти. Тук сме, защото, когато продаваме мотоциклети и каски трябва да владеем всички тънкости и детайли, свързани с правилното и безопасно управление.”, споделиха от фирма „Сенакс”, официален вносител на MV AGUSTA и ARAI за България.

Училището за шампиони показва на водачите стъпка по стъпка различни техники за по-добро владеене на мотоциклета  – тактики за избор на точното място при влизане в завоя, плавна и целенасочена работа с газта, контролиране на погледа при движение и извличане на ползите от това. Повечето мотористи смятат, че владеят отлично мотоциклета, уверени са в своите възможности и нямат нужда от подобно обучение. Но истината е, че нито един мотоциклетист от училището, не съжалява за своето решение да се включи в обучението.

California Superbike School предлага нива на обучения от най-висок клас, които са признати  като най-ефективната система, създавана някога за прогресиране на уменията на мотористите. Участниците в първо ниво се запознават с техниките за правилно вземане на завой, като треньорите акцентират върху подходящaтa скорост на влизане в завоя и траекторията. Във второ ниво, мотоциклетистите се учат как да използват очите си на максимум и да съберат максимална информация с минимални усилия, защото за никого не е тайна, че мотоциклетът се движи в посоката, в която гледа неговия ездач. В трето ниво вниманието е насочено върху  стойката на моториста и най-вече позицията на долната му част. Правилното използване на краката облекчава ръцете и окачването на мотоциклета, което води до много по-плавно движение в завоите и правите. В четвърто ниво тренировъчната програма на всеки участник е създадена според това, което той има нужда да научи, за да се справи с индивидуалните проблеми в своя стил на каране.

Мотоциклетистите във всички нива преминават през теоритично и практическо обучение.

Ние преминахме успешно трето ниво с MV AGUSTA F3 и с нетърпение очакваме следващото.

 

 

© 2019arai logo small Arai Helmet (Европа) B.V. | Всички права запазени | Правна и юридическа информация | Контакт | Вносители | B2B портал | Медии | Последвайте ни на:   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe FacebookRSS feed

Ограничените гаранционни и сервизни услуги на Arai се предлагат на клиенти, закупили каски само от нашите оторизирани търговци. Каска Arai, която Ви е предложена от неоторизиран дилър (особено през Интернет), може да е фалшива, повредена или открадната. В тези случаи, Arai не носи отговорност за вашата покупка.