Изберете държава: Europe Deutschland Francais Francais Francais
 company1

Едно семейство, три поколения,трима пилоти, една мисия

Три поколения от Арай – Arai-Sr-vader-Mitch1 това не е масовото корпоративно управление, чрез непрекъснато променящи се управленски екипи, всеки от които има едно обща цел: повече печалби и по-малко производствени разходи. Фактът е, че ние сме по-скоро обратното, по всеки възможен начин. От 1937 година Arai винаги е била семейна компания, водена от същото семейство, със същата мисия, през три поколения мотористи, обединени от една цел – направата на възможно най-добрата каска. Този факт те кара да гледаш на нещата различно, спрямо анонимните мениджъри. Просто вземете една каска Arai и може веднага до почувствате любовта и майсторската изработка, с която е направен. Всяка каска Arai е минала през толкова много ръце, за да е достатъчно добра за вас. Горди ръце, които са поставили името на майстора, който е направил каската, написано във вътрешността и. Вероятно никога няма да го видите, но то е там. Помислете си, ако името на семейството ви беше на каска, ще бъде ли съдържанието като на всички останали? Не и за нас, защото ако името на вашето семейство и семейната чест бяха на предната част на вашата каска, колко завоя бихте направили? Колко преки пътища ще намерите? И ако цената е най-важният елемент, каква би била стойността на глава ви? M-Arai Нашата мисия винаги е била защита и комфорта на пилототе с най-доброто от нашите възможности. По тази причина ние съзнателно даваме на нашите каски плавна външна форма, въпреки че квадратните дизайни могат да бъдат по-модерни. Нашата обла обвивка е по-малко податлива на закачане при удар, избягвайки ненужна щета или нараняване. При Arai стандарти като ECE или SNELL са изходно ниво, а не наша цел. Защо? Защото стандартите създават минимален критерий, докато много производители на каски проектират шлемовете си, за да покрият тези минимуми, „достатъчно добър” никога не е достатъчно добро за нас, нито за клиентите, на които служим (помнете, ние отговаряме само за себе си). Ето защо използваме наш „вътрешен” тестов стандарт, който е по-взискателен от задължителния, с множество удари, тестове за проникване, по-редки ударни зони, вместо определените проникващи ударни точки и по-високи скорости на удар. AkihitoНие вярваме, че вътрешният тестов стандарт на Arai предоставя много труден тест за каска. Базиран е на десетилетия опит и изследвания на ударени каски на пистата и на обикновените пътища. Цялото наше ноухау в технологията е използвано при изграждането на този вътрешен тестов стандарт. В края на деня изборът е Ваш. Има осезаеми разлики между каските, но само ако можете да кажете дали те имат значение за вас, или нямат. Надяваме се в Arai да видите разликата и в трите генерации, които стоят зад него.

RX-7GP_White_P2Каската Arai е различна от останалите

Каската Arai не е произведена на бързо движеща се компютърна и роботизирана продуктова линия. Всяка Arai е почти 100 % ръчна изработка. Правото да създават корпуса на Arai може да отнеме на нашите експерти до пет години. Всеки корпус може да премине през 27 етапа, всеки от които трябва да е от най-добрите ни, независимо дали е направен за пилот в Moto GP , Формула 1 или обикновен моторист. За направата на една каска Arai са необходими около 18 човекочаса. Всеки във фабриката има специфична работа, знае всяка стъпка за направата на каската знаят и изпитват работата на своите колеги. Но нашето посвещаване на качеството отива дори по-далеч, защото всеки каска трябва да премине през пет отделни департамента за качествен контрол: един след направата на корпуса, един след боядисването и завършването на графиките, един след сглобяването и два в процеса на инспекциите. И което е още по-невероятно, този стриктен контрол на качеството се извършва на всяка каска Arai. Обучени майстори за качество инспектират внимателно всяка една от тях. Само Arai предлага това ниво на качествена ръчна изработка, което е станало част от психиката на работниците. Те правят Вашата каска с умели ръце. Arai е способен да проследи обратно всеки шлем, създаден някога, до майстора, който го е направил, защото всяка каска носи неговия индивидуален подпис на одобрение. След повече от 50 години все още няма кратък път за производство на каска Arai. Няма „маловажни” части и „незначителни” работи за направата им. Ние създаваме всяка каска все едно е предназначена за някого от нашето семейство. Правим само един вид каска – най-добрията и даваме само едно усилие – най-доброто. И когато носите нашата каска, ще знаете, че носите най-доброто. Повече от работниците на Arai работят при нас много години и въпреки че имената на повечето не са Arai, те са горди, че част от семейството на Arai и това, което означава.

Удовлетворение на клиента JDPower_201111

От 1999 год. Arai е оценен като № 1 в удовлетворяването на потребителите на мотоциклетни каски в Америка. Не от жури, а от гласуване, направено от хиляди и хиляди настоящи мотористи. Базираната в САЩ J.D. Power and Associates U.S. е фирма за глобална маркетингова информация, която провежда независими и безпристрастни проучвания на клиентското удовлетворение, качеството на продукта и потребителското поведение. При последното проучване хиляди клиенти предоставят информация за своите най-последни преживявания при покупка и използване на каска. Отговорът винаги е един и същ – Arai е най-добър. Защо? Тим Фокс – Мениджър изследвания, знае: фокусът на Arai е върху пасването и комфорта – най важното съображение при покупка на мотоциклетна каска. Неговата възможност да се погрижи за различните видове мотористи му е дало логично предимство при удовлетворяването на клиентите. Arai продължава да се развива в критичните сфери на клиенското удовлетворение, което още го отличава от останалите производители.

TechnicanGold-5yearГаранцията на Arai

През 1993 год. Arai е първият производител на каски, който предлага пълна петгодишна гаранция. Днес ние сме един от малкото производители в света, който може да докаже твърденията за качество, като гарантира продуктите си за пет години. Съвсем неотдавна някои производители удължиха гаранциите си до една година. Ако производителят няма доверие в каските си за повече от една година, защо Вие да имате? Но дори и една каска Arai не може да бъде вечна. Както повечето най-големи производители, Arai се е подписал в условието на Snell Memorial Foundation за пет години като предполагаем жизнен цикъл на каска. Защо? Възрастта си взема своето. Дори и с минимална употреба неща като киселините и мазнините в потта, продуктите за коса, замърсяването, излагането на UV лъчи и др. въздействат на каската. Около петата година вътрешността им започва да се износва или влошава, което служи като предупреждение за нейното общо състояние. Пасването на каската може да започне да се чувства леко хлабаво, не така плътно, както преди. Това невидимо остаряване и влошаване на EPS слоя може да се отрази върху способността на шлема да функционира при удар, както оригинално е бил проектиран. Ако каска претърпи удар и съществува някакво съмнение за нейната бъдеща възможност да защитава, тя трябва да бъде върната на производителя за пълна инспекция или да бъде оставена и заменена с нов Arai. Всички каски Arai са гарантирани за материалите и изработката и могат да бъдат обслужени от оторизиран сериз само при правилна употреба от първия собственик до пет години от датата на първото използване, но не повече от 7 години от датата на производство. Тя трябва да бъде заменена в рамките на 5 години от първото използване. Датата на производството (месец/година) може да се открие отпечатана на лявата каишка (тази без закопчалка) или лазерно гравирана на стоманения D – ринг на дясната каишка. Датата е представена като код – месец и година. Например 01/10 означава дата на производство януари 2010 година.

Логичното решение

Сложете Arai: просто се чувствате добре. Иска Ви се да продължите да карате. Ето защо правим нашите каски по начина, по който ги правим. Защото не става дума за какво плащаш, а какво получаваш. Каската Arai не е евтина и не е направена да бъде такава. И когато я носите, тя няма да Ви накара да се чувствате добре само за час или два, а за цял ден, всеки ден и ще запази доброто усещане за години. Причините Arai да се усеща по-добре невинаги са видими. Но те съществуват: по-малко тегло заради космически базираната фибростъклена контрукция, по-нисък център на тежестта за по-добър баланс и по-малко напрежение; по-меки и различни по плътност вътрешности, съставени от една част; вентилационни системи, които работят в реалността, а не само на картинка. С каска Arai можете да се насладите на най-доброто от днешната иновация в каските.

© 2020arai logo small Arai Helmet (Европа) B.V. | Всички права запазени | Правна и юридическа информация | Контакт | Вносители | B2B портал | Медии | Последвайте ни на:   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe FacebookRSS feed

Ограничените гаранционни и сервизни услуги на Arai се предлагат на клиенти, закупили каски само от нашите оторизирани търговци. Каска Arai, която Ви е предложена от неоторизиран дилър (особено през Интернет), може да е фалшива, повредена или открадната. В тези случаи, Arai не носи отговорност за вашата покупка.