Изберете държава: Europe Deutschland Francais Francais Francais
 

Arai вътрешен стандарт.

Самостоятелно създаденият вътрешен стандарт на Арай, е серия от тестове, извършвани в допълнение на задължителните национални стандарти. Нарича се още и „Арай стандарт” и е приложен за повечето продукти на Арай, за да осигури превъзходната характеристика за каски за мотористи.
Тестът за управление на въздействието. 1Тестовите наковални симулират ударни обекти при реални сценарии на инцидент и има различни конфигурации наковални. Плоската наковалня може да симулира удар срещу гладка повърхност на пътя. Наковалня с форма на бордюр се използва за да симулира удари срещу бордюр или парапет/предпазна релса. Когато формата на наковалнята е по-кръгла, контактната площ на удара става по-малка и това ще причини по-ограничена енергия на удара върху каските.
2 Арай стандартът предлага тестът за управление на въздействие да се провежда с полусферична наковалня, която има много по-малка контактна повърхност за удар/причинявайки по-голяма ударна енергия/ отколкото плоската или наковалнята с форма на бордюр.          
3   Тест на корпуса за проникване 
В случай на падане, главата на моториста може да се удари в настилката на пътя или да се пързаля в неочаквани посоки. Възможността каските да се ударят например в мантинела, мотоциклетни степенки или някой друг обект в банкета на пътя, не е малка.
Оценката на характеристиките срещу твърди, остри предмети може да бъде важна за мотоциклетните каски. Външните слоеве трябва да предлагат определена здравина, ето защо, Арай стандарта извършва тест за проникване с килограмов остър метален чук, който пада от 3 метра височина навсякъде по тестовата линия на каската. 4

© 2020arai logo small Arai Helmet (Европа) B.V. | Всички права запазени | Правна и юридическа информация | Контакт | Вносители | B2B портал | Медии | Последвайте ни на:   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe FacebookRSS feed

Ограничените гаранционни и сервизни услуги на Arai се предлагат на клиенти, закупили каски само от нашите оторизирани търговци. Каска Arai, която Ви е предложена от неоторизиран дилър (особено през Интернет), може да е фалшива, повредена или открадната. В тези случаи, Arai не носи отговорност за вашата покупка.