Изберете държава: Europe Deutschland Francais Francais Francais
 
Ролята на вътрешността е да поеме удар от външната обвивка. Уникалната полистиренова вътрешност на Арай е от една част /наричана още удароабсорбираща вътрешност или вътрешен слой./ пази главата от удари, като работи на принципа на защитна клетка. Тя плавно намалява/поема/ енергията на удара като EPS клетките в материята са сгъстени и унищожават част по част увеличавене времето на удара. Това е подобно на разрушаването на панелите на купето, за да поемат е при автомобилни катастрофи.
Арай първи въвежда EPS вътрешността от една част … С тази система, различните зони могат да имат различни плътности. Вътрешноста с множеството/различни плътности на Арай се състои от пет различни плътности на материала /в зависимост от модела/ и има уникално предимство: ако една EPS клетка е засегната при удар, другите клетки помагат с поемането на енергията. Частите на вътрешния материал, които са просто поставени или залепени заедно не могат да разчитат на подкрепа на това високо ниво.
Как функционира вътрешноста

Връзките/елементите във вътрешния слой са сгъстени плътно и унищожават част по част увеличаването времето на удара. Това е подобно на разрушаването на облицовките в автомобила, за да се абсорбира енергията в автомобилните катастрофи. Затова е важно да се знае дали каската е снабдена с по-твърда плътност на ва вътрешността или с по-мека такава, тъй-като плътността на вътрешния слой е в силна зависимост с твърдостта /мекотата/ и конструкцията на външния корпус. Ролята на вътрешността е да поема удар от корпуса. Затова каските основно нямат перфектна кръгла форма, зоната за удар на корпуса ще бъде различна спрямо формата на корупуса. Освен това посоката на енергията на удара ще се промени по време на пътя през външния и вътрешния слой. Благодарение на невероятната здравина на външния корпус на Арай, удароабсорбиращата вътрешност може да варира от 28 до 50 грама/литър, което е по-меко от тази на останалите производители.

Трябва да отбележим, че повърхността на абсорбирането на удара/повърхността, където връзките на вътрешността са свити и унищожени/ е различна в някои случаи, дори когато се поема същото количество енергия на удара. Това зависи от коя посока енергията среща корпуса. Челният удар е поет с относително малка и тясна повърхност, докато страничния удар ще бъде поет от осезаемо по-голяма повърхност. Когато плътността на вътрешността отппред и отстрани е еднаква, тя може да не е достатъчна да поеме енергията на удара, ако плътността на траничната част е мека. Но твърда вътрешност отстрани няма да е така комфортна, както би била меката. Решението е уникалната Арай вътрешност “Multiple-density”. От много години Арай предоставя вътрешни абсорбиращи слоеве с различни плътности. С тази система, плътността на челната зона е леко по-твърда от тази в страничната, задната и тилната област.
Различни плътности

Ако плътността /означава се като грам на литър/ на една EPS вътрешност е твърде висока, вътрешният слой ще бъде прекалено твърд и следователно ще поема силата на удара по-неравномерно. Плътностите на ударопоглъщата вътрешност на Арай варират от 28 до 50 грама/литър, което е по-меко от вътрешностите на другите производители. Плътностите са разделени, както е показано по-долу:

Предна част 50 грама/литър. Малка част трябва да поема енергия на удара тук, затова се използва по-твърда вътрешност, за да се предотврати пълно разрушение на вътрешността при удар.

Горна част: 28/34 грама на литър. В тази част, голяма област може да поеме енергията на удара, затова се предчита мека вътрешност.

Странична/задна част: 38 грама на литър. Страничната и задната част пазят важни части на главата. Площта за поемане на удар е по-малка от тази в горната част, затова се използва по-твърда материя.

© 2020arai logo small Arai Helmet (Европа) B.V. | Всички права запазени | Правна и юридическа информация | Контакт | Вносители | B2B портал | Медии | Последвайте ни на:   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe FacebookRSS feed

Ограничените гаранционни и сервизни услуги на Arai се предлагат на клиенти, закупили каски само от нашите оторизирани търговци. Каска Arai, която Ви е предложена от неоторизиран дилър (особено през Интернет), може да е фалшива, повредена или открадната. В тези случаи, Arai не носи отговорност за вашата покупка.