Изберете държава: Europe Deutschland Francais Francais Francais

R75_page

Поемането на удара определено е основната защитна роля на каската. Всъщност, историята на Арай е непрестанни усилия в посока увеличашане нивото на техните възможности и тези усилия няма да спрат и за напред.

Но, вярно е също, че този, който носи каската може да се движи много по-бързо от скоростта на падане на тестовете за проникване. Това предполага, че ударите в реалния свят могат да бъдат съвсем различни от тези в тестовата лаборатория.

Тъй като кинетичната енергия на движещ се обект се увеличава на квадрат спрямо скоростта дори и уличен моторист, който кара с разрешената скорост, може да носи до 12 пъти по-голяма проникваща енергия, спрямо позволените от най-строгите стандарти. Няма каска , независимо от марката, от която може да се очаква да управлява директно такива енергии.

С оглед на този решаващ факт, е важно да се знае енергиите на проникване които каската трябва да поеме могат да бъдат осезаемо намалени, ако той може да рикошира от обектите плъзгайки се около неравните повърхности и да отклонява енергиите на удара.

Този факт открива, че способността на каската да се плъзга над неравни повърхности е друга фундаментална роля на каската за защита в реалния свят.

Арай е изследвал това по време на дългата си история.

Опит, през десетилетия уроци, научени на улицата и на пистата, продължават да утвърждават простата истина, че по-кръгла, по-гладка и силна обвивка по-добре може да отклони енергията на удара, плъзгайки се през неравни повърхности и отбъсквайки препятствията по-лесно, както подпомага и намаляването на допълнителните ротационни сили. Така, Арай вярва в продължителната изпъкнала крива с минимален радиус 75 мм – определен от формата R75.

R75 Shape template

Концепция R 75

R75 може да звучи сложно, но основното е при внедряването: прост инструмент, който позволява на всички да си го представят и лесно да го разберат. Инструментът R75 представя как Арай се стреми да поддържа радиусът R 75 където е възможно. Преместването на инструмента около повърхността на черупката , когато двата края на инструмента докоснат повърхността , черупката отговаря на концепцията R75.

Концепцията R75 е един от вътрешните стандарти, които Арай прилага.
Арай прави всичко за предложи по-добра защита за собствениците.

Това не е нещо, което повечето стандарти изискват. Това е нещо, което Арай изисква.

 

© 2019arai logo small Arai Helmet (Европа) B.V. | Всички права запазени | Правна и юридическа информация | Контакт | Вносители | B2B портал | Медии | Последвайте ни на:   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe Facebook   Arai Helmet Europe FacebookRSS feed

Ограничените гаранционни и сервизни услуги на Arai се предлагат на клиенти, закупили каски само от нашите оторизирани търговци. Каска Arai, която Ви е предложена от неоторизиран дилър (особено през Интернет), може да е фалшива, повредена или открадната. В тези случаи, Arai не носи отговорност за вашата покупка.